UEFA kaznila Fudbalski savez BiH sa više od 130.000 KM

Evropska fudbalska federacija kaznila je Fudbalski savez BiH sa više od 130.000 KM, te će biti zatvoren i dio tribine na narednoj utakmici, dok našim navijačima neće biti prodavane ulaznice za naredno gostovanje.

Incident na utakmici protiv Lihtenštajna u Vaduzu izazvan od strane navijača BiH donio je oko 40.000 KM kazne Savezu BiH.

Uz to je zbog bakljade i bacanja baklji na teren UEFA zabranila prodaju ulaznica našim navijačima za narednu gostujuću utakmicu.

A zbog “diskriminatornog ponašanja” navijača BiH u utakmici protiv Porutgala, Fudbalski savez BiH mora da plati 40.000 KM, te je naređeno da se djelimično zatvori stadion tokom prve naredne takmičarske utakmice kod kuće, javlja Sportsport.

Savez mora prije utakmice obavijestiti UEFA-u o sektorima koji će biti zatvoreni, a koji će imati najmanje 3.000 mjesta.

Osim toga, 24.000 KM je stiglo kazne zbog blokade prolaza na tribinama protiv Portugala, a bacanje predmeta na teren u meču protiv Portugala koštat će dodatnih 20.000 KM. Stigla je i kazna zbog ulaska navijača na teren kada je htio da napravi selfie s Cristianom Ronaldom. Za taj njegov potez FSBiH mora da plati 8.000 KM.

BiH je, podsjetimo, poražena sa 5:0 od Portugala, prethodno slavila u Vaduzu, ali na Evropsko prvenstvo može jedino kroz baraž Lige nacija. U novembru nas očekuju još dvije utakmice, gostovat ćemo Luksemburgu, a onda sa smanjenim kapacitetom ugostiti Slovačku.

Navijači u BiH nezadovoljni su radom čelnika Fudbalskog saveza BiH, pa su upravo utakmicom u Lihtenštajnu započeli borbu za bolje sutra bh. fudbala na svoj način, a dio plana je i doprinijeti veliki broj novčanih kazni prekidanjem utakmica i bacanjem baklji u teren i slično.

Nema nikakve sumnje da su uspjeli u svojim namjerama, ali kao da će Vico Zeljković i njegovi saradnici u FSBiH iz svojih džepova plaćati UEFA-i sve te kazne…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79