Ugostitelji mole Memića za ukidanje naknade izdavanja javnih površina

Ugostitelji mole Memića za ukidanje naknade izdavanja javnih površina


Više od dva mjeseca ugostitelji u Federaciji bili su zatvoreni.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sinoć je donijela odluku kojom se dozvoljava rad, odnosno pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima iz ove naredbe zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila (šiša).

Ugostitelji na području Ilidže uputili su molbu Senaidu Memiću, a mi je prenosimo u cijelosti.

Imajući u vidu da je 17.03.2020. godine odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u našoj državi proglašeno stanje prirodne i druge nesreće, a po naredbi federalnog kriznog štaba, donešena zabrana rada ugostiteljskih objekata, ovim putem Vam  se obraćamo sa zahtjevom da  razmotrite podsticaj ugostiteljskim objektima u ulici Mala Aleja, na način da za kalendarsku 2020 Godinu ne naplaćujete izdavanje javnih površina, po primjeru drugih Opština širom BiH, kao i drugih zemalja koji su istu odluku donjeli, te samim tim omogućili zadržavanje radnih mjesta, kao i opstanak  ugostiteljskih objekata, kojima je u ovim teškim trenucima svaka pomoć dobro došla.

U nadi da će te navedenu molbu prihvatiti srdačno vas pozdravljamo.

S poštovanjem,

Ugostitelji male aleje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija