Ugovor potpisan, evo ko će praviti najmoderniju Hitnu pomoć u BiH

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i generalni direktor ITC Group Zenica prof.dr.sc. Suvad Isaković potpisali su danas Ugovor za izvođenje radova na izgradnji zgrade Službe hitne medicinske pomoći sa pratećim sadržajima.

Vrijednost građevinskih radova iznosi 8.178.846,71 KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 24 mjeseca od potpisivanja ugovora.

Projekat realizuje Grad Zenica vlastitim sredstvima i uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.

U objektu nove zgrade će biti smještene Služba hitne medicinske pomoći, Služba za zdravstvenu zaštitu kod specifičnih i nespecifičnih plućnih oboljenja i Služba za laboratorijsku dijagnostiku.

“Riječ je o objektu koji će imati podrum, prizemlje i sprat. Ukupna korisna površina novog objekta je cca 3.320 m2, sa vanjskim uređenjem koje obuhvata cca 4.200 m2. U suterenu objekta JU “Dom zdravlja” predviđeni su garaža, stepenište, toplotna podstanica, mašinska prostorija i tehničke prostorije za smještaj ostale opreme i agregata. Objekat će biti izgrađen u skladu sa najvećim standardima, a najveće zadovoljstvo njegovom realizacijom će imati građani Zenice odnosno pacijenti koji će koristiti zdravstvene usluge te zaposlenici JU „Dom zdravlja“ Zenica koji će izgradnjom novog objekta imati bolje, kvalitetnije i moderne prostorije za rad”, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Na prizemlju objekta predviđeni su vjetrobran, hol sa čekaonicom, stepenište, načelnica laboratorije, glavni inženjer laboratorije, davanje uzoraka krvi, davanje uzoraka urina laboratorija, gardarobe, hodnik, sanitarije, ordinacije, dijagnostika, dispečer, čajna kuhinja, reanimacija, intervencija, hirurgija, opservacija.

Na prvom spratu predviđeni su polivalentni prostor, čajna kuhinja, garderobe, sanitarije, prijem kartoteka, hodnik, glavni inženjer, ordinacije, spirometrija, soba za odmor sa čajnom kuhinjom, RTG aparat, MRI aparat, kontrolna soba, hol/čekaonica, UZV, načelnik, lijekovi i sanitetski materijal, ljekarska soba te glavna sestra.

Direktorica Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica prim. dr. Mersija Kasumović je naglasila da je izgradnja zgrade Službe hitne medicinske pomoći sa pratećim sadržajima od velikog značaja za zaposlenike JU „Dom zdravlja“ Zenica.

“Trenutno se zdravstvena usluga pruža u starim objektima, koji nisu uslovni za rad. Izgradnjom novog zdravstvenog objekta, zaposlenici će dobiti kvalitetan prostor u kojem će moći pružiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Javna ustanova „Dom zdravlja“ Zenica će osigurati opremu za novi objekat za što je planirano da se izdvoji oko milion konvertibilnih maraka”, kazala je prim. dr. Kasumović.

Izvođač radova je ITC d.o.o. Zenica, dok je nadzor nad izvođenjem radova povjeren Javnom preduzeću za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica.

“Poznato je koliko je Zenici potrebna nova zgrada Hitne pomoći. Raduje me što je ITC Zenica izabrana za izvođača radova. U ime ove kompanije mogu potvrditi da će preuzete obaveze biti izvršene u predviđenom roku. O respektabilnosti ITC Zenica i načinu te dinamici kojom izvršava svoje obaveze dovoljno govore brojni dosadašnji projekti koje je ova firma realizovala širom Bosne i Hercegovine”, rekao je generalni direktor ITC Group Zenica prof.dr.sc. Suvad Isaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79