Zašto parking papci parkiraju na mjestima za punjenje električnih vozila!?

Zašto parking papci parkiraju na mjestima za punjenje električnih vozila!?


Prizori parkiranih automobila na fosilno gorivo na mjestima za punjenje električnih vozila sve češći su u BiH, a sada nam iz Sarajeva ponovo stiže još jedan takav primjer. U podzemnoj garaži Importanne Centra u Sarajevu vlasnik automobila na gorivo marke Volkswagen Golf star dvadesetak godina danas je svoje vozilo parkirao na mjesto koje je predviđeno za punjenje električnih vozila.
Osim toga, automobil je parkiran tako da je zauzeo još jedno parking mjesto koje se nalazi pored mjesta na kojem se nalazi punjač za punjenje električnih vozila.

Inače, ovaj punjač u Importanne Centru postavila je prošle sedmice Toyota, koji je ujedno i besplatan za sve posjetitelje centra.
Iako u Sarajevu još uvijek nema veliki broj električnih automobila, ovakav gest bahatog vozača ipak u nekoj mjeri pokazuje da još uvijek nismo spremni na prelazak sa benzinaca i dizelaša na električna vozila, jer, zauzimajući im parking mjesto kod punjača, zapravo im onemogućavamo punjenje.

Osim ovakvog nesavjesnog ponašanja vozača, u Sarajevu je aktivan još jedan problem, a to je parkiranje na mjestima koja su predviđena za osobe s invaliditetom. U takvim slučajevima, organi reda su dužni vozilo premjestiti “paukom”.

U oba slučaja, reakcija policije je neophodna kako bi se konačno može stati ukraj nesavjesnom ponašanju vozača.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija