Uhapšen Elvis Hodžić, političar iz Sarajeva

 

U akciji SIPA-e jutros je uhapšen Elvis Hodžić, općinski vijećnik u Novom Gradu. On je član Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Kako Klix.ba saznaje sedam osoba je na meti pravosudnih i policijskih organa, a pretresi se vrše na više od 20 lokacija.

Među njima su i advokati i notari.

Više osoba je osumnjičeno u velikoj akciji SIPA-e koja se od jutros sprovodi na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Pala, a među njima su advokati, notari i jedan vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal”, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, “Nedozvoljena trgovina”, “Krivotvorenje isprave”, “Prevara”, “Porezna utaja”, “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”, “Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”, “Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela” i “Pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79