Uhapšen nakon što je ošamario policajca dok mu je skidao lisice

Uhapšen nakon što je ošamario policajca dok mu je skidao lisice


Gordan P. (61) završio je u pritvoru u Bosni i Hercegovini nakon što je udario policijskog službenika dok mu je ovaj skidao lisice u policijskoj stanici. Incident se dogodio nakon što je Gordan P. bio priveden zbog narušavanja javnog reda i mira u jednom lokalu u Čitluku.

Na osnovu prijedloga Kantonalnog tužilaštva HNK-a, Općinski sud u Čitluku odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Gordanu P. zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Incident se odigrao 3. septembra 2023. godine kada su policijski službenici intervenisali u ugostiteljskom objektu ‘The Pub’ u Čitluku nakon što su dobili poziv građana zbog narušavanja javnog reda i mira.

Po dolasku policije, Gordan P. je verbalno napao službenike, što je dovelo do njegovog privođenja. Nakon što su ga doveli u policijsku stanicu u Čitluku, nastavio je vrijeđati policajce.

Tokom procesa skidanja lisica, Gordan P. je napao policijskog službenika A. B., udarivši ga rukom u lijevo oko.

Za ovo djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili više. Sud u Čitluku je prihvatio ovaj prijedlog i odredio pritvor za osumnjičenog Gordana P.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija