Uhapšen u Sarajevu: Pronašli mu opojnu drogu prilikom rutinske kontrole

flashing lights of the police car into the checkpoint in the city

Dana 06.06.2021.godine u 16,50 sati u ulici Ramiza Salčina, općina Novi Grad sarajevo, policijski službenici Četvrte PU zaustavili su i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “BMW” lojim je upravljao vozač E.A., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Prilikom pregleda kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), E.A. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O prednjem je obaviješten sežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79