Uhapšena dva dilera koja su glumili policajce: “Ukrali novac i mobitel Xaomi” na putu M17

Uhapšena dva dilera koja su glumili policajce: “Ukrali novac i mobitel Xaomi” na putu M17


Odjel kriminalističke policije PU Konjic, radeći na prevenciji i suzbijanju teških kriminalnih djela, lišio je slobode dva lica inicijala A.K. /1984/ iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je izvršio KD „Razbojništva“ iz čl.289. st.1. i KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz čl.239. st.3. KZ F BiH, te lice inicijala M.K. /2002/ iz Mostara zbog osnovane sumnje da je izvršio KD „Razbojništva“ čl.289. st.1. KZ F BiH.

Osumnjičeni se terete da su dana 17.09.2023. godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin, magistralni put M-17, opština Jablanica.

Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici i tom prilikom mu ukrali određen iznos novca, mobitel marke „Xaomi Redmi 13C“, te još predmeta iz vozila piše Crna-Hronika.

Pretresom porodične kuće i pratećih objekata osumnjičenog A.K. u Jablanici, pronađena je određena količina praškaste materija koja asocira na opojnu drogu „Speed“, pribor za preradu droge, bankovna krtica Unicredit banke, te predmeti koji potiču iz izvršenog KD.

Protiv osumnjičenih bit će podnesen Izvještaj o izvršenom KD nadležnom tužilaštvu.

Odjel kriminalističke policije proveo je kriminalističku obradu nad licem inicijala D.M./1990/ iz Sarajeva, koji se tereti da je dana 22.10.2023. godine u mjestu Bradina (opština Konjic),iz vatrenog oružja „pištolj“ pucao na putničko vozilo „Renault Master“, čime je izvršio KD „Izazivanje opšte opasnosti“.

Protiv osumnjičenog će biti podnesen Izvješaj Kantonalnom tužilaštvu Mostar zbog izvršenja KD iz čl. 323. st. 1. „Izazivanje opšte opasnosti“ KZ F BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija