Uhapšeni Alem Hodović: Javili su mi da ću biti pretresen, nisam ništa sakrio

Uhapšeni Alem Hodović: Javili su mi da ću biti pretresen, nisam ništa sakrio


Sarajevski biznismen Alem Hodović i bivši specijalac FUP-a i tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina Dženis Kadrić predati su u nadležnost Tužilaštva BiH.

Za njih je danas predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora.

Mjera pritvora u trajanju od 30 dana predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a), b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Predložen pritvor za Dženisa Kadrića i Alema Hodovića, mogli bi pobjeći ili ometati istragu

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. u vezi sa krivičnim djelom pranje novca iz člana 209. KZ-a BiH.

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi iz Sky i Anom aplikacija da su se osumnjičena lica duže vrijeme bavila organizovanim kriminalom, povezanim sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranjem novca, a sve sa ciljem sticanja velike protivpravne imovinske koristi u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi, odnosno skupocjenim vozilima i velikom broju nekretnina.

Oduzeti su im novac, automobili, četiri automatske puške i četiri pištolja.

U Sudu BiH danas je održano ročište, a Tužilaštvo tvrdi da su Hodović i Kadrić, novac koji je stečene krivičnim djelom u drugoj državi htjeli da stave u legalne tokove.

Prema pisanju Avaza, navodno se radi o 400.000 maraka. O tome postoje Sky poruke, koje danas nisu prezentirane u sudnici.

Kadrić se danas nije obratio Sudu, ali jeste Hodović. On je u obraćanju sutkini Tatjani Kosović rekao da nije htio bježati, da je danima imao informaciju da će biti pretresen i da ništa nije sakrio.

Ostaje pitanje kako i ko je javio Hodoviću da se sprema akcija protiv njega?



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija