Uhapšeni osumnjičeni za krijumčarenje oko dvije tone marihuane

Uhapšeni osumnjičeni za krijumčarenje oko dvije tone marihuane


U akciji nazvanoj “Roleks”, uhapšeni su Milan Rašević i Rajko Grubač iz Foče, Jovica Grujić i Predrag Petković iz Banja Luke, Žarko Joknić iz Foče, Milan Lazarević iz Pala, Danijel i Branko Dragaš iz Drvara, Dražen Salamadija iz Foče i Miorag Ateljević iz Trebinja.

Akcija je sprovedena širom BiH s ciljem procesuiranja više osoba osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa krijumčarili marihuanu iz Crne Gore u BiH, te dalje u zemlje Evropske unije. Ova operacija je pokrenuta na osnovu informacija prikupljenih dekripcijom aplikacije “Skaj”.

Prema izvorima ATV-a, sumnja se da je ova grupa od kraja 2019. do početka 2021. godine prokrijumčarila oko dvije tone marihuane. Drogu su nabavljali u Crnoj Gori i prebacivali je u Foču i Bileću, odakle su je dalje distribuisali prema Drvaru, Banjaluci, Laktašima, Palama i Sarajevu. Članovi grupe su drogu prevozili različitim vozilima opremljenim improvizovanim “štekovima” za skrivanje droge.

Većina osumnjičenih ima bogate kriminalne dosijee i već su dovodeni u vezu s trgovinom narkoticima. Pojedinci poput Raševića, Grubača, Salamadije, Joknića i Petkovića već su hapšeni u okviru akcija “Staza”, “Golub” i “Storidž”, koje su takođe realizovane pomoću podataka iz aplikacije “Skaj”.

Tokom akcije izvršeni su pretresi na 24 lokacije u Banja Luci, Foči, Bileći, Laktašima, Drvaru i Kantonu Sarajevo. U pretresima je otkriveno oružje, uključujući službenu uniformu Uprave za indirektno oporezivanje BiH koja je pronađena kod osobe koja nije zaposlenik UIO. Pronađeno je više registarskih oznaka stranih država i drugih predmeta koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija