Uhapšeni policajac Amer se javno hvalio fotografijom sa opasnim Mustafom (FOTO)

Uhapšeni policajac Amer se javno hvalio fotografijom sa opasnim Mustafom (FOTO)


Svih 16 policajaca Policijske stanice Kakanj koji su uhapšeni juče u akciji “Meta dva” danas će biti predati Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, a još uvijek se traga za Mustafom Karamujom, za kojeg se smatra da je bio organizator grupe, potvrdio je za “Nezavisne” Elvedin Fišek, portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a.

U ovoj akciji su lišeni slobode: Hrustanović Almir, Drenić Ilija, Čolak Fadil, Aždajić Marko, Ljubović Haris, Spasojević Saša, Delić Nermin, Musić Belmin, Kristić Dragan, Muflizović Haris, Bisić Vedin, Zaimović Mirza, Kovač Senad, Hrustanović Amer, Delić Sifet, Lušija Eldar i Amidžić Alem.

Podsjećamo, riječ o akciji borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je rezultat višemjesečnih operativnih aktivnosti policijskih službenika Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a akcijom je obuhvaćeno 20 osoba, od kojih su 16 policijski službenici.

Jedna osoba je izbjegla hapšenje i trenutno je u bjekstvu. To je Mustafa Karamuja zvani Musa i on slovi kao organizator kriminalnih aktivnosti uhapšene grupe, potvrđeno je Žurnalu iz nekoliko policijskih izvora. Karamuja nije policajac nego „kontroverzni biznismen“ i sumnja se da mu je dojavljeno o akciji hapšenja i za njim je trenutno raspisana potjernica.

Prema saznanjima Žurnala, krađa uglja samo je jedan detalj „aktivnosti“ Mustafe Muse Karamuje i njegove grupe tokom kojih su imali svesrdnu pomoć pojedinih policajaca. Tako je polovinom prošle godine ova grupa izvršila upad u kuću jednog kakanjskog privrednika i odvela ga izvan grada, da bi poslije tražila novac za oslobađanje.

Znakovito, akcija hapšenja uslijedila je nedugo nakon nedavne smjene policijskog komesara ZDK Rusmira Šišića, a tu funkciju do daljnjeg obavlja načelnik Sektora uniformisane policije Vahidin Topalović. Topalović je do februara prošle godine bio komandir Policijske stanice Kakanj.

Jedan od onih koji je uhapšen je policajac Amer Hrustanović,  koji je na Facebooku objavljivao svoja druženja sa bjeguncem, Mustafom Karamujom.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija