Uhapšeni zbog zlostavljanja i otimanja sina građevinskog investitora u Srbiji

M. K. A. (22), R. T. (20), L. J. (24), L. T. (24) i M. L. (22) su uhapšeni pod sumnjom da su izvršili krivično djelo zlostavljanja i mučenja nad mladićem N.L. (21), sina građevinskog investitora A.L. iz Vršca. Saslušanje osumnjičenih trebalo bi se održati danas.

Prema navodima, N. L. je otet zbog navodnih dugova. M. K. A. i R. T. prisilili su ga da uđe u automobil i odvezli u stan u Vršcu, gdje su ga tukli i oteli mu zlatni lančić, ručni sat i mobilni telefon. Terete se i za protupravno lišenje slobode i razbojništvo u saizvršilaštvu.

U kasnijem toku događaja, u stan su ušli i L. J., L. T. i M. L., koji su također navodno zadali više udaraca mladiću. L. J. se sumnjiči da je iznuđivao novac od N. L., prijeteći mu iznosom od 1.000 eura.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je informirano o slučaju u kojem su K.A.M. (23), T.A. (19) i ostali tereti za prinudu mladića L.N. (20) da sjedne u automobil, gdje je bio zlostavljan i opljačkan.

Sva osumnjičena lica su zadržana, a protiv njih je podnesena krivična prijava za navedena djela. Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu nastavlja dalji rad na ovom slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79