Uhapšeno nekoliko osumnjičenih prilikom ulaska i izlaska iz BiH

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine izvršili su niz uspješnih hapšenja u sklopu svoje redovite aktivnosti na graničnim prijelazima. Uhapšeni su pojedinci koji su bili traženi zbog različitih krivičnih djela, što pokazuje visoku učinkovitost ove policijske jedinice.

U jednom od slučajeva, državljanin Republike Turske, S.S. (1970.), uhapšen je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, budući da ga Tužilaštvo BiH traži zbog krivičnog djela Krijumčarenje osoba. Ovaj događaj predstavlja još jedan uspjeh Jedinice Granične Policije u osiguravanju sigurnosti granica.

Osim toga, tokom provjere na ulasku u BiH, pripadnici Granične Policije BiH Gradiška uhapsili su E.T. (1976.), državljanina BiH, jer ga traži MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti.

Slično, S.K. (1960.) predana je službenicima Policijske stanice Gradiška nakon provjere, budući da je raspisana potraga za njom zbog krivičnog djela Teška krađa.

U drugim akcijama Jedinica Granične Policije, zabilježena su hapšenja državljana BiH i Republike Srbije koji su također bili traženi zbog različitih krivičnih djela.

Ova serija hapšenja ukazuje na odlučnost Jedinice Granične Policije BiH u borbi protiv kriminala i održavanju sigurnosti na granicama zemlje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79