Uk: Nova Vlada KS neće kretati od početka, imamo dobre temelje

Uk: Nova Vlada KS neće kretati od početka, imamo dobre temelje


Nakon ekspozea kandidata Naše stranke, Naroda i Pravde, Socijaldemokratske partije i Stranke za BiH za premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka, Skupština će se izjasniti o kandidatima za Vladu KS.

Uk je za Fenu kazao da je dugo razmišljao o preuzimanju ove funkcije te da kao najmlađi mandatar za premijera Kantona Sarajevo osjeća dodatnu odgovornost pred građanima KS, ali i prema mladima iz Bosni i Hercegovini.

Istakao je da želi predanim angažmanom potaknuti mlade ljude da učestvuju u procesima, preuzimaju odgovornost i kreiraju budućnost.

Uk je naglasio da bez podrške građana, ne mogu učiniti mnogo toga, bez obzira na nivo kompetencije.

“Nova Vlada neće kretati od početka. Imamo dobre temelje i koristim ovu priliku da zahvalim prethodnoj Vladi “, dodao je Uk.

Ova Skupština i Vlada, navodi Uk, moraju biti ogledalo Sarajeva koje će isticati njegovo dostojanstvo.

“Ali isto tako naš kanton mora biti ogledalo dostojanstva naše Bosne i Hercegovine”, poručio je.

Darja Softić Kadenić je kandidatkinja NS za ministricu pravde i uprave, Haris Vranić – kandidat SDP BiH za ministra zdravstva, Almir Bečarević – kandidat SBiH za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Adnan Šteta – kandidat SDP BiH za ministra saobraćaja, Enda Pavić Pečenković – kandidatkinja SDP BiH za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, Admir Katica – kandidat NiP-a za ministra unutrašnjih poslova, Zlatko Mijatović – kandidat NiP-a za ministra privrede, Naida Hota-Muminović – kandidatkinja NiP-a za ministricu odgoja i obrazovanja, Pavle Krstić – kandidat NS za ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Kenan Magoda – kandidat SDP BiH za ministra kulture i sporta, Emir Dedović – kandidat SBiH za ministra finansija, dok je Omer Osmanović kandidat NIP-a za ministra za boračka pitanja.

Na istoj sjednici pred zastupnicima će biti i prijedlog imenovanja nove dopredsjedavajuće Skupštine KS Jelene Pekić, umjesto Igora Stojanovića, zbog njegovog imenovanja za potpredsjednika Federacije BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija