Ukinuta presuda Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću zbog ubistva u Sarajevu

Ukinuta presuda Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću zbog ubistva u Sarajevu


Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo je presudu dvojcu koji je osuđen zbog krivičnog djela ubistvo u devastiranoj kući u Odobašinoj ulici u Sarajevu, javlja Hayat.

Kantonalni sud Sarajevo donio je osuđujuću presudu za Ahmeda Ramića i Fahrudina Bajramovića zbog krivičnog djela “ubistvo”.

Prvostepenom presudom, Ramić i Bajramović su osuđeni na po deset godina zatvora.

Podsjetimo, oni su tokom aprila 2022. godine u napuštenoj devastiranoj kući u Odobašinoj ulici u Sarajevu, nakon verbalne prepirke usmrtili Azema Ajvazija zvanog Bebe nanijevši mu više ubodnih rana. U namjeri da prikriju i unište dokaze, zapalili su tijelo oštećenog te nakon toga pobjegli.

Prilikom uviđaja požara za koji je utvrđeno da je namjerno izazvan prethodnog dana, u ruševnom objektu pronađeno je ugljenisano tijelo A.A.. Tada se na mjestu požara, tokom policijskog uviđaja, prema nezvaničnim informacijama, pojavio jedan od osumnjičenih koji će kasnije biti identifikovan i uhapšen.

Osumnjičeni su izboli muškarca na smrt, a do sukoba je došlo zbog navodne prodaje mobilnog telefona i raspodjele novca. Oni su nakon toga podmenutli požar u devastiranom objektu u kojem se nalazilo beživotno tijelo, vjerovatno kako bi skrenuli pažnju policije na “nesretan slučaj”.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija