Ukoliko Srbija ne pusti uhapšenu trojicu policajaca, to značiti povratak zahlađenju odnosa između Tirane i Beograda

Albanski premijer Edi Rama poručio je danas da bi, ukoliko Srbija uskoro ne pusti nedavno uhapšenu trojicu kosovskih policajaca, to moglo da dovede do formiranja “republike KFOR” na sjeveru Kosova.

Rama je na svom Twitteru napisao da će, u slučaju da ne dođe do smirivanja situacije, veliki gubitnik biti Priština.

“Bojim se da što više Kurti bude insistirao da bude sam protiv saveznika, situacija će se pogoršati, vraćajući Kfor na čelo! A onda, zbogom na period od ko zna koliko formalnoj kontroli države nad cijelom teritorijom i tada ćemo da uživamo u “republici KFOR” na sjeveru Kosova.

Albine, izađi iz samoizolacije, nemoj da izgubiš sjever tako što vidiš svuda neprijatelje i izdajnike. Vrijeme brzo ide”, dodao je Edi Rama.

On je rekao i da će, ukoliko Srbija uskoro ne pusti nedavno uhapšenu trojicu policajaca, to značiti povratak zahlađenju odnosa između Tirane i Beograda.

“Što duže se drže trojica policajaca uhapšenih u Srbiji, pa čak i ako su prešli graničnu liniju nisu počinili nikakav zločin, smanjuju se šanse da naši bilateralni odnosi ne odu nekoliko koraka unazad.

Ovo bi mogla da bude nedjelja povratka zahladnjelih odnosa između nas, ukoliko ne budu pušteni”, naveo je Rama na Twitteru.

Srbija je uhapsila trojicu policajaca tvrdeći da su nezakonito prešli granicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79