Umjesto maglenki u kutijama bile psihoaktivne tablete

Umjesto maglenki u kutijama bile psihoaktivne tablete


U iznimnoj akciji, carinski službenici u saradnji s policijom, uspješno su spriječili pokušaj krijumčarenja velike količine psihoaktivnih tableta.

Tablete su bile pakirane u tovar maglenki, prijavljene kao druga roba, s namjerom transporta do Francuske.

Otkriće nepravilnosti u dokumentaciji prethodnog dana dovelo je do podvrgavanja vozila carinskom nadzoru na graničnom prijelazu.

Kada je ispravljena dokumentacija dostavljena narednog dana, carinici su odlučili provesti detaljan pregled kako bi se uvjerili da prijavljeno odgovara stvarnom stanju tereta.

Tokom pregleda, otkrivena je jedna dodatna paleta koja nije bila navedena u dokumentaciji. Na ovoj paleti pronađeno je 32 kutije, a umjesto deklarirane robe, otkriveni su blisteri psihoaktivnih tableta.

Nakon preciznog brojanja, utvrđeno je da se radi o čak 854.595 tableta lijekova s psihoaktivnim supstancama.

Carinski službenici na graničnom prijelazu Bački Breg, odmah su prenijeli informacije policiji i tužilaštvu, koje su preuzele nadležnost nad daljnjim postupanjem, uključujući i vozača koji je bio uključen u krijumčarenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija