Umrla je još jedna srebrenička majka: Fikreti Handžić danas klanjana dženaza

Na mjesnom mezarju Šečimići, zaseoka Osmača, dvadesetak kilometara od Srebrenice, danas je klanjana dženaza i obavljen ukop majke Fikrete Handžić, koja je iznenada preminula u 61. godini i kojoj su tokom genocida u Srebrenici ubijen muž Husein, pastorak Samed i desetine bliže familije…
Ostali sinovi

Dosta je majki Srebrenice, koje su otišle sa ovog svijeta i koje neće imati koga ostaviti iza sebe i koje nisu imale svojih najmilijih da ih spuste u kabure. Na sreću, majku Fikretu u kabur su spustili njeni sinovi Hakija, Nezir, Esad i Ramiz.

Dženazu su predvodili Almir ef, Suljkanovi i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir ef. Peštalić. Opraštajući se od rahmetli Fikrete, Peštalić je kazao da ona žena za primjer drugima.

Poznavao sam majku Fikretu. Ona je heroina. Bez muža Huseina, s nejakim sinovima Hakijom, Nezirom, Esadom, Ramizom i kćerkom Alijom, među prvima vratila se u rodne Osmače. S mukom je svoju djeci izvela na pravi put, koji su osnovali svoje porodice, a Fikreta je dočekala da njena djeca rode joj dvanaest unučadi – kazao je ef. Peštalić.
Nije iskazala mržnju

Oni koji su poznavali rahmetli majku Fikretu, kažu da je živjela životom jedne muslimanke, prave muslimanke. Pored svega što je preživjela i doživjela nikada se nije žalila i nikada nije iskazala i na njoj se nije mogla primijetiti nekakva mržnja ili nekakva osveta prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79