Upaljeno narančasto upozorenje za BiH

Upaljeno narančasto upozorenje za BiH


U Bosni i Hercegovini upaljeno je narančasto upozorenje zbog jakog do olujnog, lokalno i orkanskog udara vjetra kao i zbog intenzivnih pljuskova praćenih grmljavinom.

Udari vjetra očekuju se širom zemlje, a padaline uglavnom u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne

Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje zbog udara vjetra je od 2. novembra od 20 sati do 3. novembrado 15 sati. Padaline se očekuju 3. novembra uglavnom prije podne i sredinom dana. Očekivani udari vjetra između 60 i 80, lokalno i iznad 90 kilometara na sat, a očekivana količina padalina u navedenim područjima između 30 i 50, lokalno do 70 litara po metru kvadratnom.

Snažne oborine očekuju se na sjeveroistoku Engleske, do Škotske, i istoku Sjeverne Irske, koji je već pogođen poplavama

Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija, Nizozemska i Francuska pripremaju se za dolazak snažne oluje Ciaran u noći na četvrtak. Snažna jesenska oluja mogla bi mjestimice donijeti vjetrove brzine od 170 kilometara na sat, snažnu kišu i valove od deset metara. Opasnost prijeti osobito velikom dijelu sjeverozapadne Francuske, belgijskim obalama i jugozapadu Engleske te rubnim dijelovima Walesa.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija