Uplakani susjedi: ‘Što su mu dječica skrivila?!‘; Oglasili se i masoni: ‘Nikad čuli za njega‘

Zbogom svima! Otići su, jer više ne mogu. Ljubav mog života M. D. me ostavila zbog moje bivše žene jer je prema njoj bila zločesta. I ostao sam bez novca. Sve što sam pokušavao proteklih godinu i pol dana nije polučilo rezultata da se vratim na posao, a čak su moja braća iz masonske lože V. P., Z. K. i D. V. mi odbila pomoći. Čak se ni na telefon mi nisu javljali. Jedino moji najbolji prijatelji M. i R. te moj brat H. su mi pomogli koliko su mogli. Ali sada, ja sam došao do kraja. Zbogom”, napisao je na engleskom jeziku na Facebook profilu 11 minuta poslije ponoći u subotu Harald Kopitz (56), austrijski državljanin, nakon čega je bešćutno u podstanarskom stanu u zagrebačkim Mlinovima ugasio živote svoje troje dječice.

Sahrana troje ubijene djece trebala bi biti u Neumu

Zamišljen i nervozan

– Susjed je često bio tih i zamišljen na tom balkonu. Stalno je pušio, a djeca su se navečer veselila i svako malo istrčavala na balkon. Ništa nije izgledalo čudno. Vidjelo se kako dječje majice stavlja na vješalice. Izgledalo je kao da ih valjda požuruje na spavanje jer se čulo da im na engleskom govori ‘sleep, sleep, spavati idemo‘. Miješao je engleski s hrvatskim i nije se skidao s mobitela. Nikome ni na kraj pameti nije bilo da bi ovakav zločin bio kadar učiniti. Bio je drukčiji otac, kažu susjedi, u park ih je ili u šetnju uvijek vodio u odijelu i kravati da bi ih onda špotao zašto su ga zaprljali. Kao obitelj su, inače, djelovali skladno, pa i kad su mu nastavila dolaziti djeca doista se činilo da živi za tu djecu – kaže pod vidnim dojmom za Jutarnji jedna od susjeda Kopitzovih.

image

Susjedi

Tomislav Kristo/Cropix

Drugi susjed dodaje da razmjere strahote nije znao sve dok “ujutro nije ugledao i mrtvačka kola u koja unose tijelo za tijelom”.

– Brojao sam i nisam mogao vjerovati što vidim. Pa, što su mu djeca kriva? Ne možemo niti pojmiti kako je sad uopće toj majci koja je na povjerenje dala svoju djecu jednom običnom psihopatu – zaključio je susjed dok su mu suze navirale na lice.

image

Zeljko Puhovski/Cropix

Ne poznaju ga

Neke od osoba koje je Kopitz spomenuo u svojoj oproštajnoj poruci uspjeli smo kontaktirati, ali neki kažu da ga uopće ne poznaju, a neki dodaju da su samo čuli za to ime ali nisu ni u kakvim odnosima. Djevojka koja ga je pak, kako tvrdi Kopitz, ostavila zbog bivše supruge, ugasila je društvene mreže i mobitel, očito ne želeći išta komentirati.

Susjedi nam tvrde da je ta zgrada, u kojoj je počinjen svirepi zločin, ukleta. Stanove u zgradi vlasnik nije uspio prodati pa se iznajmljuju. Za razliku od Kopitzovih kod kojih, prema nekim informacijama, policija sve do jučer nije postupala, prošle su godine intervenirali zbog susjede koja je u trenutku rastrojenosti i svađe s ukućanima kroz prozor bacala namještaj. A otkrivaju nam i da je u toj zgradi svojedobno, do izbijanja afere, živjela Josipa Rimac.

image

Zeljko Puhovski/Cropix

Nikolina Grubišić Požar iz Odjela maloljetničke delinkvencije otkrila je da je policija oko 2 sata ujutro dobila dojavu o možebitnom samoubojstvu građanina. No, na mjestu intervencije dočekao ih je užas – muškarac narušenog zdravstvenog stanja i troje malodobne djece bez znakova života. U toj obitelji, rekla je Grubišić Požar, policija nije intervenirala nikada dosad. Točno vrijeme i uzrok smrti djece bit će poznati nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nakon što bude otpušten iz bolnice, Kopitz će biti uhićen i suočen s kaznenom prijavom zbog teškog ubojstva. Prijeti mu do 50 godina zatvora u slučaju da ukupni zbroj zatvorskih kazni nakon pravomoćnosti presude prijeđe 40 godina.

Veliki meštar Nikica Gabrić: ‘Nikad čuo za njega’

S obzirom da je Kopitz u svom oproštajnom pismu na društvenim mrežama naveo da mu neki ljudi iz masonske lože nisu htjeli pomoći, pokušali smo s Velikim meštrom Nikicom Gabrićem, provjeriti je li mu poznat, ali kaže da nije.

– Nikad nisam čuo za njega – kazao nam je. No, naš drugi sugovornik koji se kreće u tim krugovima tvrdi da ga je znao viđati među Masonima, ali ranijih godina piše Jutarnji

– Nisam ga u posljednje vrijeme vidio, ne znam jesu li se oni sastajali – kazao nam je naš sugovornik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79