Upozorenje na novo nevrijeme u Hrvatskoj: Moguć opasan vjetar

Upozorenje na novo nevrijeme u Hrvatskoj: Moguć opasan vjetar


Večeras je objavljeno kako se Hrvatsku ponovno suočava s potencijalno olujnim vremenom i nevremenima. Hrvatski hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za zagrebačku regiju, gdje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina večernjim satima.

Gošća centralnog Dnevnika HTV-a, Dunja Mazzocco Drvar, čelnica Uprave za klimatske aktivnosti u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, upozorila je da će sutra biti vrlo olujan dan. Postoji mogućnost jakog vjetra, lokalne tuče i drugih ekstremnih vremenskih elemenata.

Meteorolog Nikola Vikić-Topić upozorava u Dnevniku Nove TV da se radi o opasnom vremenu s izraženim pljuskovima, grmljavinom i jakim vjetrom. Za velik dio Hrvatske su izdana narančasta upozorenja, što znači da će vrijeme biti opasno, a postoji mogućnost da se ta upozorenja promijene u crvena tokom dana, ovisno o razvoju vremenskih uvjeta.

Stanje klime se mijenja, a ekstremni vremenski uvjeti postaju češći i intenzivniji. Mazzocco Drvar napominje da živimo u sve toplijoj klimi s više elemenata koji donose ovakve ekstremne vremenske pojave, poput vrućina i oluja. Važno je pratiti prognoze i upute nadležnih službi kako biste bili na oprezu i poduzeli potrebne mjere za vlastitu sigurnost u slučaju vremenskih neprilika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija