Upućen apel građanima: Đemili Hasić potrebna pomoć

Upućen apel građanima: Đemili Hasić potrebna pomoć


Teško oboljeloj Đemili Hasić koja se bori za život, hitno je potrebna pomoć. Ona se trenutno nalazi u bolnici, gdje se različitim terapijama bori protiv opakog karcinoma.

Borba ove majke dvoje djece počela je 2017. godine kada joj je dijagnosticiran karcinom jajnika.

Ustanovljene metastaze

Nakon operacije, primala je hemoterapiju, a 2019. godine se situacija pogoršala, te su joj ustanovljene metastaze na mozgu. Nastavila je primati terapije, ali bezuspješno. Morala je operisati i vrat, kada su joj otkrivene i metastaze na limfnim čvorovima.

Đemila od tada konstantno prima terapije, ali bez ikakvog poboljšanja. Jedini lijek koji bi joj mogao pomoći i u koji i porodica i doktori polažu nadu je Olaparib koji košta 15.810 eura za tri mjeseca korištenja.

Hitna nabavka

Ljekari preporučuju da se sa ovom terapijom počne čim prije, zbog čega je nabavka lijeka hitna.

– Zato vas molimo da brzo reagujemo i zajedno pomognemo Đemili, voljenoj supruzi i majci dvoje djece, kako bi provela još mnogo lijepih trenutaka sa svojom porodicom – navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Pored poziva na broj 17043 kojim donirate 2 KM, a koji je dostupan za pozive sa svih operatera unutar BiH, pomoći možete i donacijama na web platformi www.pomoziba.org, putem Paypala i računa Udruženja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija