Uspješna policijska akcija: Oduzeto 1,5 kg amfetamina, jedno lice privedeno

Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona uspješno je izvršila akciju oduzimanja opojne droge, rezultirajući u privođenju jednog lica i oduzimanju oko 1,5 kg amfetamina.

Policijski službenici, djelujući pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i po Naredbi za pretresanje Općinskog suda u Tuzli, proveli su operativno-taktičke i istražne radnje u Tuzli 15. i 16. marta 2024. godine.

U sklopu tih aktivnosti, pronađena je opojna droga “Amfetamin” u količini od 1479,856 grama, a osumnjičeni E.K. (1993) iz Tuzle uhvaćen je u trenutku kada je pokušao odbaciti drogu.

Nakon privođenja, E.K. je podvrgnut kriminalističkoj obradi te je uz izvještaj sa dokazima prebačen Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Sumnja se da je E.K. počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Ova uspješna operacija još jednom pokazuje odlučnost Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79