Užas u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli: Više učenika pretuklo jednog, prijetili da će ga izbosti ako prijavi policiji

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se juče u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli.

Kako saznaje portal tuzlalive.ba u toku dnevne smjene, oko 13 sati, grupa od tri – četiri maloljetna učenika napala je braću blizance iz istog razreda i tom prilikom pokušali su ih ugurati u školski WC.

Jedan od napadnutih učenika je uspio da se izvuče i pobjegne, dok su drugog pretukli.

Prema riječima neimenovanog izvora, nesretnog mladića su tukli šakama i nogama, nazivali su ga pogrdnim imenima, psovali, bacali su ga na zid, te je u jednom trenutku izgubio svijest. Poslije su mu prijetili da će ga izbosti ukoliko policiji ili bilo kome drugom kaže za događaj.

Povrede u predjelu glave i po tijelu neimenovanog maloljetnog učenika konstatovao je dežurni ljekar Doma zdravlja Tuzla, gdje su mladića, koji će za mjesec dana biti punoljetan, radi ukazivanja pomoći doveli uplašeni roditelji. Nakon pregleda žrtva nasilnika iz četvrtog razreda škole upućena je na Kliniku za psihijatriju.

Ovim povodom direktora Srednje mašinske škole u Tuzli, Nihadu Šećerbegović, potvrdila je da je upoznata sa slučajem vršnjačkog nasilja.

“O svemu sam upoznata, kao i naš pedagog i razredni starješina. Slučaj je prijavljen MUP-u i bolnici Gradina. Poduzimamo sve što predviđeno u ovakvim slučajevima, ali ne bih o ovome govorila telefonom”, kazala je Šećerbegović.

Kako nam je izjavila portparolka MUP-a TK, policiji je za cijeli slučaj prijavljeno od strane službenika Doma Zdravlja koji su nakon detaljnog pregleda maloljetne osobe, postupili po zakonu Bosne i Hercegovine te alarmirali nadležne osobe u ovom slučaju.

“U ovom trenutku Uprava policije MUP-a TK može potvrditi samo da je od strane dežurnog ljekara Doma zdravlja Tuzla prijavljen slučaj nanošenja tjelesnih povreda maloljetnom učeniku.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili okolnosti pod kojima su učeniku spomenute škole nanesene povrede”, izjavila je portparolka Sprečić.

Roditelji pretučenog mladića su veoma uplašeni da bi napadači mogli ostvariti prijetnju i ponovo, ovoga puta još teže, povrijediti njihove sinove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79