Užasne prognoze Konakovića: Perići, sarajlije, dalide… će umiješati svoje prste i u ovaj slučaj

Užasne prognoze Konakovića: Perići, sarajlije, dalide… će umiješati svoje prste i u ovaj slučaj


Jučer je tokom iznošenja završnih riječi premijer FBiH, crnolistaš i osumnjičeni u aferi “Respiratori” Fadil Novalić optužio NiP da stoji iza njegove afere. Kaže da ima čak i dokaz, navodni dokument Naroda i Pravde.

Fadil Novalić: Afera “Respiratori” je politički projekt Naroda i Pravde

Lider NiP-a je reagovao i rekao kako su na falsifikovani dokument postavili datum stariji od same afere. U njegovoj reakciji može se pročitati da Konaković već sumnja da će Fadil Novalić biti oslobođen. Kaže da su “perići, sarajlije, dalide i ostala klika” umiješali svoje prste i u ovaj slučaj.

“Zatražićemo zvanično od suda da se taj dokument vještači. Da se dokaže zvanično na čemu počiva odbrana premijera koji nam je nabavio respiratore kojih danas nigdje nema, respiratore koji su trebali spašavati ljudske živote, respiratore o kojim je struka rekla zadnju riječ.

Ako bude pismo NiP-a oslobodite ga, a kako mi znamo da nije, da je loš falsifikat, biće interesantno pratiti kako će sud cijeniti takav dokaz.

Podsjećam na još jedan važan detalj, kako je ova kriminalna grupa falsifikovala ugovore o nabavci respiratora, a zaboravili su da su u banku položili original na kojem pišu šifre pravih i upotrebljivih respiratora.

Na kraju, ne sumnjam da će neki perići, sarajlije, dalide i ostala klika umješati svoje prste i u ovaj slučaj, znam da hoće”, napisao je Konaković u svom odgovoru Novaliću.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija