Uznemirujuća snimka: Tip pokušao silovati ženu, niko ga nije zaustavio

Muškarac u New Yorku napao je i pokušao silovati ženu usred dana, na stanici podzemne željeznice punoj ljudi. Nevjerojatno drski napad je snimljen, a muškarac je odustao i povukao se tek nakon što su ga drugi putnici okružili i počeli vikati na njega.

Policija je identificirala, a potom i uhapsila muškarca, 31-godišnjeg Afroamerikanca Josea Reyesa. Šef Policijske uprave New Yorka (NYPD) Rodney Harrison nazvao je zločin “gnusnim”.

25-godišnja djevojka rekla je policiji da je prvo primijetila Reyesa u istom metrou kojim se ona vozila, oko 11 sati ujutro u subotu, 29. augusta, i da je vidjela da muškarac nešto puši u vozu.

Sišla je na sljedećoj stanici, Lexington Avenue and East 63 Street, ali Reyes je izašao za njom – a onda je i počeo napastovati i udarati na postaji punoj ljudi, nakon čega ju je srušio na tlo.

Pojedinac se potom popeo na ženu i pokušao je silovati, ali stao je kad su se ljudi okupili oko njega, izvijestila je njujorška policija.

Video pogledajte OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79