Varteks, poznata tekstilna kompanija, započinje stečajni postupak

Tekstilna kompanija Varteks, koja se već gotovo 60 dana nalazi u blokadi, ide u stečaj. Predsjednik Uprave Karlo Koprek izjavio je da će radnici odlučiti hoće li se stečaj pokrenuti brže ili će ga pokrenuti automatizmom, nagovještavajući sastanak u ponedjeljak.

Nadzorni odbor Varteksa je u petak, s tri glasa za i dva protiv, odobrio Upravi Varteksa, na čelu s Karlom Koprekom, da pokrene stečajni postupak.

Koprek je objasnio da odluku o podnošenju zahtjeva za stečaj donosi Uprava ili FINA, dok Nadzorni odbor daje samo saglasnost Upravi za pokretanje postupka, ako se tako odluči.

“Varteks je već preko 60 dana u blokadi, tako da nemamo izbora. Nakon tog roka, FINA će automatski pokrenuti stečajni postupak”, dodao je Koprek.

Očekuje se da će radnici donijeti konačnu odluku.

“Predložio sam Nadzornom odboru da odobri pokretanje stečaja što je prije moguće kako bi se zaštitili interesi radnika i društva Varteks. Time ćemo osigurati da radnici ne ostanu bez primanja i da ne izgubimo maloprodajnu mrežu”, rekao je Koprek.

Dodao je da bi otvaranjem stečaja Varteks mogao redovno plaćati najamnine, režije, plaće i ostale troškove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79