(VAŠE PRIČE) “ZBOG OVAKVIH, NAŠA DJECA UMIRU”

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste svoju neugodnu situaciju koju ste doživjeli u Hitnoj Pomoći u Lukavcu.

Priču prenosimo u cjelosti:

“Hoću da svoju priču podijelim sa vama .znam ja da ima još takvih slučajeva ,ali roditelji šute e pa ja neću, ne želim i ne mogu!! ipak je to moje dijete!!

Moj trogodišnjak ima temperaturu. Evo tri dana bez ikakvih drugih naznaka bolova i slično, da su dva puta morali intervenisati u Hitnoj Pomoći Lukavac i zelim ovom prilikom da pohvalim dr. Adnana Aljukića koji ima takav pristup prema vama kao roditelju da vam neku snagu i riječi utjehe.

Dakle, moj sin tri dana ima temperaturu. Dali mi u Hitnoj da se uradi hitan nalaz urina i CRP, danas sam otišla sa nalazima u 13:30 i čekala da dođem na red i sama sam vidjela da nalazi nisu uredu!  U 15:00h sata izlazi dr. S.I. i kaže da je njeno radno vrijeme do 15:00h i odbija da primi moje bolesno dijete!

A je pitam ,a zašto pa kaze ” takva nam je Država!

opet je molim da mi očita nalaz kakav je! uzima nalaz i samo govori: Ovo je za klinike !

opet joj govorim da mi da uputnicu da idem na Gradinu i to odbija! kod sina je CRP 126 normalno je 6-10. Pitam je kome da se žalim na njeno ponašanje kaže:”Uprava vam je na drugom spratu i ako vam dijete bude loše imate Hitnu pomoć” ???

Evo ja je pitam sad ovako javno jer znam da će joj neko ovo prenijeti: ” jel te stid što nosiš tu uniformu, jel te stid da meni kao majci onako hladno kažeš ovo je za klinike, a ne pošalješ bolesno dijete na kliniku?

,jel te strah Boga jel imaš imalo duše i srca?  jesil toliko bezobrazna?  bila ti je dužnost da me primiš ipak je to dijete morala si ,ali nisi ,nisi htjela jer evo očigledno imaš nekog iza sebe cim imaš takvo ponašanje!

na ovome neće stati ja cu ići dalje…TI si otisla kuci, a kuda ja u kom pravcu sa bolesnim djetetom,bez uputnice????

Kuda kuci????U nadi da ce mom djetetu biti bolje uz vasu ljubaznost,tj.neljubaznost i hladnokrvno odbijanje da nas pregledate…Pa zapitas li se sta ce biti s mog djeteta u toku noci ,gdje minut traje godinu u nadi zelji da ozdravi samo od sebe,pored takvih doktora kao sto si ti??Zali se rekla si!!!Evo zalim se javno,jer me kao majku brine i boli tvoja bahatost prema djetetu u ovakvom stanju..

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments