Večeras obustava tramvajskog saobraćaja zbog trke

Autobuska linija 31e Vijećnica-Dobrinja će mijenjati trasu.

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS a zbog održavanja manifestacije „Sarajevski cener“ i privremene obustave saobraćaja od starta do cilja utrke danas će u vremenu od 19:30 do 22 sata doći do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza.

Kako su naveli iz GRAS-a, tramvajski saobraćaj će biti privremeno obustavljen.

Autobuska linija 31e Vijećnica-Dobrinja će mijenjati trasu tako što će od Vrbanje saobraćati trolejbuskom trasom do Trga Austrije i nazad.

Linija 16b Dom Armije – Koševsko Brdo mijenjat će polazni terminal i polaziti sa Drvenije.

Autobuske, minibuske i trolejbuske linije koje djelimično prolaze ili presjecaju trasu kretanja učesnika utrke biće privremeno obustavljene ili preusmjerene alternativnim trasama, u skladu sa uputama pripadnika MUP-a na terenu.

Regulaciju saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS etapno u zavisnosti od brzine učesnika utrke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79