Večeras potpuna obustava saobraćaja u tunelu Vranduk

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, od večeras u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazit će do obustave saobraćaja.

Tokom dana u tunelu Vranduk saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments