Vedranovi prijatelji ogorčeni: “Skup je prijavljen, zašto 50 kazni?”

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informacije i detalje večerašnjeg skupa u Sarajevu koji se desio večeras u Sarajevu.

Velike gužve u saobraćaju stvorile su se večeras u sarajevskom naselju Otoka, tačnije u blizini GRAS-a, gdje je policiji prijavljeno da je 50 vozila parkirano u saobraćajnoj traci.

Brojni vozači su se na ovom mjestu okupili iz razloga jer je tu prije tačno pet godina poginuo njihov prijatelj Vedran Klačar.

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam dokument kojeg potpisuje Vanesa Klačar, sestra nastradalog mladića koji je dostavljen čak prije 9 dana.

“Obraćam vam se ovim putem da mi u skladu sa zakonom o javnom okupljanju, te zakonom o uređenju saobraćaja KS odobrite održavanje skupa “Počasni krug za Vedrana” koji bi se održao 30.9.2020. u vremenu od 20:00 do 22:00h. na relaciji iz pravca Otoka u pravcu Remiza, Ilidža, gsje se kod Remize kolona okreće i nastavlja u pravcu Socijalnog, Skenderije, Čaršije te povratak preko Skenderije, Pofalića prema Ilidži sa zaustavljanjem na velikom parkingu kod Energoinvesta” – navela je sestra nastradalog u zahtjevu koji je dostavljen MUP-u KS, 21.9.2020.-te godine.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz odjeljenja za Odnose s javnošću Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sankcionisano je svih pedeset vozača koji su počinili prekršaj nepropisnog parkiranja.

“Vozači su nepropisno zaustavili i parkirali vozila u saobraćajnoj traci kod Doma zdravlja na lokalitetu Otoke na području općine Novi grad Sarajevo, te time ometali normalno odvijanje saobraćaja, usljed čega je morala intervenisati policija i tom prilikom je prekršajno sankcionisano 50 vozača”, kazali su iz odjeljenja za Odnose s javnošću Uprave policije KS.

Policija kaznila 50 vozača u Sarajevu koji su parkirali vozila na glavnoj saobraćajnici

Članovi skupa “Počasni krug za Vedrana” najavili su i sudsko vještačenje i tumačenje cijelog događaja.

“Nismo dobili kazne, a službene osobe su prošli sa 3 vozila parkiranim automobilima, i samo popisali tablice. Nisu ni izlazili iz automobila. Ako dođu kazne iste idu na Sudsko odlučivanje i to on nas užeg kruga prijatelja i rodbine kojima je Vedran nešto značio i kojim dan danas nešto znači” – izjavio je učesnik skupa za portal Crna-Hronika (Identitet poznat redakciji)

Mjesto nesreće u kojoj je poginuo Vedran Klačar 30.9.2015.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79