Velež ne odustaje od kaveza: Navijači Želje ne idu u Mostar

Velež ne odustaje od kaveza: Navijači Želje ne idu u Mostar


Plavi su obavili posljednji trening u Sport Centru Circle u Međugorju pred sutrašnju, prvu utakmicu polufinala Kupa BiH protiv Veleža.

Nažalost, Plavi će u Mostaru biti bez podrške vatrenih navijača koji ne pristaju boraviti 90 minuta u kavezu koji je montiran za ovu, gostujuću navijačku grupu.

Nakon jučerašnje najave bojkota od strane navijača, danas su pokušali pregovarati naććsa FK Velež, ali pregovori nisu bili uspješni.

– FK Željezničar obavještava javnost da je danas predstavnik Kluba obavio razgovore sa rukovodstvom FK Velež, a u vezi sa dolaskom i smještajem naših navijača na utakmici polufinala Kupa BiH. Klub je tražio od kluba domaćina da ustupi 5% kapaciteta na normalnoj tribini jer smatramo da su uslovi na improvizovanoj platformi namijenjene za gostujuće navijače sramni.

FK Velež nije pozitivno odgovorio na naš zahtjev i izražavamo veliko nezadovoljstvo i razočarenje stavom rukovodstva mostarskog kluba s kojim smo u posljednjih nekoliko godina imali jako dobru saradnju.

Također, podsjećamo da smo FK Velež izašli u susret prilikom odigravanja evropskih utakmica na našoj Grbavici gdje smo pokazali šta znači biti pravi domaćin. Fudbal se igra zbog navijača i svi navijači u BiH zaslužuju normalne uslove za bodrenje svog kluba, poručili su iz FK Željezničar.

Utakmica Velež – Željezničar se igra sutra sa početkom u 20.30 sati, a podsjećamo da će to biti 130. međusobna utakmica ova dva kluba.

Željo je uspješniji, Plavi su ostvarili 63 pobjede, 30 puta je bilo neriješeno, dok je Velež slavio u 36 susreta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija