Velika akcija sipe: Slobode lišene tri osobe

Uhapšene osobe sprovedene su u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije „Corset“, na području Banja Luke i Laktaša, realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na pet lokacija.

Slobode su lišena tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Privremeno oduzeti predmeti
Uhapšene osobe sprovedene su u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena naprijed navedena krivična djela, i to cigarete koje nisu obilježene propisanim akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u količini od 30.563 paklice, tržišne vrijednosti od oko 152.815,00 konvertibilnih maraka; rezani duvan koje nije obilježen propisanim akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u količini od 8 kilograma, tržišne vrijednosti od oko 200,00 konvertibilnih maraka.

Evidencije o poslovanju
Također, otkriven je novac u iznosu od 8.260,00 eura, 3.966,20 konvertibilnih maraka, 2.790,00 RSD, 880,00 kuna, 50,00 USD, 1.200,00 norveških kruna i 500,00 švedskih kruna; mobilni telefoni, evidencije o poslovanju i druga dokumentacija.

Pretresi su izvršeni po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79