Velike gužve u saobraćaju, ali i na izlazu iz BiH

Velike gužve u saobraćaju, ali i na izlazu iz BiH


Frekvencija saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini je značajno pojačana, posebno na izlazima iz većih gradskih zona i na određenim graničnim prelazima.

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno, da održavaju sigurno odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Za one koji putuju na dužim relacijama, savjetuje se da prave češće pauze. Također, BIHAMK poziva sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Sanacioni radovi trenutno su aktuelni na slijedećim magistralnim putevima: Orašje-Bosanski Šamac, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je saobraćaj za vozila preko 30 tona obustavljen.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška zabilježena je pojačana frekvencija putničkih vozila u oba smjera. Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša i Gradina, formirane su duge kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima, promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Još danas i sutra za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase zabranjen je na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija