Foto: Dnevnik.hr
Velike kiše, pijavice i drastične promjene vremena pogodile Hrvatsku

Velike kiše, pijavice i drastične promjene vremena pogodile Hrvatsku


U Hrvatskoj je došlo do naglih vremenskih promjena, koje su pogodile različite dijelove zemlje. Najviše su osjetili sjeverozapadni dijelovi, gdje su temperature pale za čak 15 stepeni. U Varaždinu i Krapini poslijepodne su izmjereni samo 11 stepeni, dok je u Bjelovaru temperatura bila 12. Nasuprot tome, istok i jug zemlje još uvijek su uživali u ljetnim temperaturama, s 30 stepeni u Županji i 26 u Dubrovniku.

Najveće probleme uzrokovala je jaka kiša koja je pogodila dijelove Zadarske županije, s posebnim naglaskom na Božavu na Dugom otoku.  Bujične vode poplavile su ulicama, oštetile kuće i maslinike, te nanijele šljunak i blato prema luci. Dijelovi otoka ostali su bez struje, a vatrogasci i komunalni radnici bili su na terenu kako bi sanirali štetu.

Na zapadu Istre, kod Rovinja, more je divljalo, a valovi su bacali barke na obalu. U Novigradu je vjetar izbacio morsku pjenu na ulice. U Dalmaciji su se formirale pijavice, među kojima su najveće bile snimljene između Primoštena i otoka Zlarina, te između Orebića i Korčule.

Meteorolog Zoran Vakula upozorava da će glavna promjena vremena tek uslijediti. ” Očekujemo i snijeg u Alpama, a moguće su pahulje i u najvišim vrhovima Hrvatske,” rekao je Vakula. Za sutra se predviđa nastavak oblačnog i kišovitog vremena uz snižene temperature, s maksimalnim temperaturama od 8 do 13 stepeni u unutrašnjosti i do 23 na jugu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija