Veliki pad cijena goriva od ponoći

Veliki pad cijena goriva od ponoći


Na današnjoj sjednici, Vlada Hrvatske donijela je uredbu koja će obradovati vozače širom zemlje. Premijer Hrvatske najavio je na Gospodarsko-socijalnom vijeću da će od utorka doći do značajnog smanjenja cijena benzina i dizela.

Prema novoj uredbi, cijene goriva će od 19. decembra, tokom narednih 15 dana, iznositi:

  • 1,38 EUR/l za benzinsko gorivo (smanjenje od 0,05 EUR/l)
  • 1,39 EUR/l za dizelsko gorivo (smanjenje od 0,05 EUR/l) u Hrvatskoj.

Ovo smanjenje od pet centi po litri donosi olakšanje vozačima, a premijer naglašava da je ova odluka dio napora za pružanje podrške građanima u teškim vremenima.

Isto tako, i u Sloveniji će doći do smanjenja cijena goriva od 19. decembra, i to u prosijeku za 5 centi po litri. Novi iznosi cijene goriva rezultiraće povoljnijim troškovima za vozače.

Ministarstvo okoliša, klime i energetike objavilo je da će nova cijena bezolovnog motornog benzina (NMB 95) iznositi 1,379 eura po litri izvan autocesta, što predstavlja značajno smanjenje u odnosu na prethodni iznos od 1,421 eura po litri. Smanjenje cijena goriva je dobrodošla vijest, a ministarstvo je dodatno istaklo da bi, da nije bilo regulacije cijena, bilo potrebno izdvojiti značajno više sredstava po litri.

Za litru dizela, cijena će pasti sa trenutnih 1.461 eura na 1.418 eura od ponoći. Ovo će dodatno doprinijeti olakšanju troškova za vozače, pružajući im osetljivu finansijsku podršku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija