Veliki sukob u zatvoru, povrijeđeno 10 policajaca

Deset policajaca povrijeđeno je u sukobu sa većom grupom zatvorenika u zatvoru “Idrizovo” kod Skoplja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Iz policije navode da je do obračuna došlo kada je grupa zatvorenika u najvećem makedonskom zatvoru rano jutros pokušala da spriječi policajce da obave pretres u poluotvrenom odjeljenju, za koji su imali sudski nalog.

Prilikom pretresa, izvršenog po nalogu Osnovnog krivičnog suda Skoplje, pronađena su 82 noža, četiri šiljka, droga, 63 mobilna telefona, te 71 punjač za telefon, precizira se u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da se prilikom preduzimanja službenih dejstava okupila veća grupa zatvorenika koja je pružila aktivan otpor, ali su savladani.

“Pri tome je povrijeđeno 10 policajaca, a povrijeđeni su i neki od zatvorenika”, rekao je porparol MUP-a Sjeverne Makedonije Toni Angelovski i dodao da će poslije dokumentovanja slučaja biti podnijete odgovarajuće prijave.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79