Veliki uspjeh bh. namjenske industrije: Dogovoreni poslovi vrijedni desetine miliona KM

Zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz namjenske industrije na međunarodnom sajmu odbrane i sigurnosti donio je izvanredne rezultate za sedam kompanija: Igman Konjic, Unis Ginex Goražde, Binas Bugojno, Pretis Vogošća, Tehnički remont Bratunac, BNT Tvornica mašina i hidraulike Novi Travnik i AC-Unity Goražde.

Već sedam godina, ove kompanije uspješno sarađuju i zajednički nastupaju na međunarodnim sajmovima, ostvarujući sve bolje rezultate. Ukupne vrijednosti dogovorenih poslova prelaze desetine miliona KM.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije, Vedran Lakić, istakao je važnost učešća na međunarodnim sajmovima, naglašavajući posebnu važnost zajedničkog nastupa svih kompanija iz namjenske industrije Bosne i Hercegovine.

„Desetine sastanaka, obnavljanje starih i dogovaranje novih poslova još jednom su pokazali da namjenska industrija Bosne i Hercegovine ima ogroman potencijal. Ulaganje u njen razvoj donosi višestruke koristi, uključujući nova upošljavanja i razvoj ekonomije, što osigurava izvore prihoda za stotine porodica. BNT TMiH su primjer toga, jer su potpisali dva nova ugovora vrijedna oko 11 miliona KM“, izjavio je Lakić.

Eurosatory, vodeći međunarodni sajam odbrane i sigurnosti, održava se svake dvije godine u Parizu. Prvi put je održan 1967. godine i od tada je prerastao u jedan od najvažnijih događaja u industriji odbrane i sigurnosti. Sajam okuplja proizvođače vojne opreme, vladine agencije, predstavnike oružanih snaga i stručnjake iz sigurnosnog sektora.

Ove godine, sajam je okupio 2.000 izlagača iz 41 zemlje, privukao 62.000 posjetitelja iz 150 zemalja, te ugostio 250 delegacija iz 56 zemalja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79