Veliko postrojavanje pripadnika Armije BiH i patriota 15. aprila u sedam bh. gradova!

Bosnae je prvo ime borbenih jedinica koje su organizirale odbranu BiH pod udruženjem građana koje je imalo naziv „Udruženje za očuvanje historije i objekata kulturne baštine Bosnae“.

Zelene Beretke se dodaje u naziv polovinom 1991. godine jer znak raspoznavanja članova je bila zelena beretka i tako nastaje ime za sve borbene grupe „Zelene beretke Bosnae“.

Zelene Beretke za 30. godina osnivanja Armije RBiH sa svim ostalim patriotima i boračkim udruženjima najavljuju velika postrojavanja svih patriota i veterana i novih članova u sljedećim gradovima: Bihać, Mostar, Tuzla, Sarajevo, Goražde, Zenica i Bugojno!

“Postrojavanje veterana i novih članova patriota u svim gradovima želimo pokazati prvenstveno jedinstvo svih onih kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina za koju su se borili i za koju su ginuli najbolji sinovi. Armija RBiH je prva oružana sila koja je nastala od nenaoružanog naroda patriota svih vjera koji su osjećali da trebaju domovini se odazvati i da je moraju sačuvati od agresora!

Agresija na BiH koja je krenula 1991. godine je ujedinila u redove Jevreje, Bošnjake, Hrvate ,Srbe, Rome i ostale nacije koje žive u BiH a koji su pokazali ljubav i odanost prema domovini i pokazali agresorima koji su je željeli podijeliti da postoji najveće oružje za odbranu domovine.

Od Zelenih Beretki, Patriotske Lige i manjih grupa nastala je Armija RBiH koja se suprotstavila sto puta jačem neprijatelju a koja je na kraju donijela i pobjedu. Kada se kaže pobjedu naravno da se to može i potvrditi jer smo sačuvali našu domovinu u njenim historijskim granicama i velike sile nisu je uspjele podijeliti i uništiti zahvaljujući Armiji RBiH.

Istina je da smo dobili nepravedni mir u vrijeme kada je naša Armija dobila snagu da krene iz odbrane u oslobođenje okupiranih dijelova BiH zbog čega je i formiran Dejtonski sporazum jer su svi znali da je bosanskohercegovačka Armija i njeni pripadnici postala nezaustavljiva sila.

Želimo i ove godine za 30. godina od osnivanja, 15. aprila organizirati postrojavanje naših veterana i novih članova udruženja kako bi odali počast živim herojima i našim poginulim suborcima i na taj način da pokažemo svim neprijateljima naše nam jedine domovine da ima neko ko će uvijek braniti granice Bosne i Hercegovine.” – izjavio je predsjednik “Zelenih Beretki” Muhamed Švrakić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79