Verlab: SIPA nije vršila pretres u našoj kompaniji, svoj posao su obavili profesionalno

Pojedini mediji jučer su prenijeli informaciju da je SIPA vršila pretres kompanije Verlab, a sinoć su iz istoimene firme demantovali takve informacije, prenosi Oslobođenje.

Verlab je firma koja je verifikovala respiratore “Srebrene maline” i za koje su iz ove kompanije rekli da apsolutno ispunjavaju sve zahtjeve i specifikacije za korištenje.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“U vezi sa objavljenim sadržajima u sredstvima informisanja na dan 08.04.2021. godine, privredno društvo VERLAB d.o.o. Sarajevo obavještava medije i javnost da u našim prostorijama nije vršen pretres.

Ovlaštena lica Državne agencije za istrage i zaštitu su, isključivo, prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu profesionalno obavili poslove sukladno sadržaju sudske odluke.

Uprava društva VERLAB d.o.o. Sarajevo neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi konkretnog postupka, te ostajemo orijentisani postupanju u skladu sa odlukama sudova i nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini bez upuštanje u komentarisanje istih.

Molimo sviju da se suzdrže objavljivanja neprovjerenih, netačnih ili neistinitih sadržaja”, navodi se u saopćenju ove kompanije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79