Veselijevoj 10 godina iza rešetaka za likvidaciju dječaka Slobodana

Sud BiH izrekao je danas prvostepenu presudu kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina za likvidaciju dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao likvidaciju dječaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, Armije BiH, kazni Veselijevu koja je bila pripadnik ovog voda.

Na osnovu iskaza velikog broja svjedoka i vještaka medicinske struke Sudsko vijeće je zaključilo da je Veselijeva počinila krivično djelo za koje je optužnica tereti.

Elfeti Veseli je u kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vrijeme provedeno u ekstradicionom pritvoru u Švicarskoj.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Tužilaštvo BiH teretilo je Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, Armije BiH u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine likvidirala dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo na području Kamenice.

 

RezuItati inspekcijske kontrole: Ko je sve kršio pravila za Prvi maj?

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments