(VIDEO) Aben za CH: “Ovdje smo životinje, ne možemo se ni okupati zbog straha od policije!”

U napuštenom objektu “Krajina metala” u Bihaću ekipa portala Crna-Hronika razgovarala je sa migrantima koji posljednjih mjeseci, neumorno, tragaju za boljim i lakšim životom i svaki od njih ima svoju priču, koja je u najmanju ruku teška za ispričati, a kamoli živjeti.

Izmučeni torturom policajaca susjedne Hrvatske, migranti se više ne osjećaju sigurnim i poželjnim ni u našoj zemlji.

“Ja sam Aben iz Pakistana. Ovdje sam više od mjesec dana. Vrijeme ovdje provodim, ne kao čovjek, nego kao životinja. Možete vidjeti sve ovdje i šta radimo i šta pijemo. Ako odemo na rijeku po svježu vodu, policija nas uhvati i vrati 60 kilometara. Za mjesec dana sam prešao 300 kilometara. Mi želimo napustiti ovu zemlju, ali policija iz Bihaća tretira nas kao policija u Palestini, Iraku Izraelu. Muče nas i vrše mentalnu torturu. Donijeli smo novac iz Pakistana da odemo iz ove zemlje, da kupimo neke stvari, ali policija iz Bihaća nam sve to oduzima. Šta da radimo?! Ne možemo se ni okupati zbog straha od policije” – ispričao je Aben za novinare portala Crna-Hronika.

 

(VIDEO) Migranti u Krajini za CH: Muče nas, pale nam cipele, živimo kao životinje!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79