(VIDEO) Babalj: Za mene je Karadžić vrhovni komandant, napad na pekaru “Manja” neće donijeti ništa dobro

Napad koji se vodi na pekaru “Manja” i njenog suvlasnika Sašu Trivića, kao i na ostale privredne subjekte koje rade u FBiH neće donijeti ništa dobro, a ukoliko se to nastavi i dalje morat će se preduzeti recipročne mjere i u Republici Srpskoj, poručeno je sa današnje konferencije za medije općinskog odbora SDS Istočna Ilidža.

Najavljuju da s obzirom da SDS predstavlja dio vlasti u Istočnom Sarajevu i vlast u većini opština kao i predstavnike zakonodavne vlasti BiH u tehničkom mandatu, pokrenuće inicijativu prema svim političkim partijama da se stane sa omaložavanjem svega što dolazi iz Republike Srpske.

“U Bosni i Hercegovini je bila odlična saradnja na ekonomskom nivou, a i to će se ugroziti sa posljednjim dešavanjima koja su se desila u Sarajevu”, rekao je načelnik Općine Istočna Ilidža Marinko Božović.

Na pitanje novinara o tome da li opravdava tvit koji je podijelio Saša Trivić, predsjednik Općinskog odbora SDS Istočna Ilidža, Darko Babalj, izjavio je da za njega kao borca i učesnika rata, Karadžić je vrhovni komandant i da do kad god je on živ i njegovi potomci on će to i biti, prenosi TV1.

“Opet dolazimo do te teze da imamo tri istine. Čeprkajući po našoj prošlosti i stalno optuživajući nas, misleći na Srbe, da smo krivi i odgovorni za raznorazne stvari nije pošteno”, istakao je Babalj.

Podsjećamo, prije četiri dana je pokrenut poziv na bojkot lanca pekara “Manja” u Sarajevu, nakon što je suvlasnik ovog lanca Saša Trivić podržao ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments