(VIDEO) Bolan i emotivan govor Muderrisa na dženazi kćerke Nudžejme: Kada sam je poljubio, ona kao da je zaspala

Nudžejma Halilović-Voloder, kćerka Nezima Halilovića Muderrisa ratnog komandira i bosanskohercegovačkog hatiba, preminula je jučer u 25. godini.

Klanjana dženaza Nudžejmi Halilović-Voloder: Poslušajte govor njenog oca

Danas je Nudžejmi klanjana dženaza u Konjicu, a riječi njenog oca koje je uputio mnoge su pogodile.

Hvala uzvišenom gospodaru koji daje život i smrt, koji nas obraduje evladima, a onda nas iskuša njihovim oduzimanjem. Naša djeca su nam poklonjena od Gospodara na čuvanje.
Hvala vam svima što ste došli da klanjate dženazu namaz i bit će mi žao ako bilo ko od vas pokupi virus ili bude uznemiren. Na smrtovnici smo napisali da vas molimo da dženaza bude što u užem krugu, ali mnogi ste to prekršili. Zvali su me iz kabineta uvaženog reisa Huseina ef. Kavazovića i kazali da je odložio seminar u Zenici, jer je želio da bude uz mene i moju porodicu. Hvala vam.

Moja rahmetli NUdžejma je rođena tačno prije 25 godina i devet i pol mjeseci. To jutro 9. februara kada sam u Jablanici imao postrojavanje molio sam suprugu da se ne porađa taj dan. Ipak je rodila, u devet sati sam poljubio moju suprugu, a mislim da sam poljubio i moju Nudžejmu. Ovo dijete moje nekako mi se uvukla pod kožu i najčešće kada bi sjedili sa moje četvero djece, ona bi me zagrlila i rekla“Jelde babo ti mene najviše voliš?“. Nikada nisam odgovorio na to pitanje. Zvao saM je sinom kao i kćerku Sadžidu, moja supruga je inzistirala da ugasulI svoje dijete i to je uradila sa našom drugom kćerkom. Kada sma poljubio sa sinovima moju Nudžejmu, ona kao da je zaspala, čini mi se da je bila ljepša prije nego što se razboljela. Nekako sam najčešće gledao u nju jer me posjećala na rahmetli moju majku Ajku. Ovo moje dijete kada je preselilo ovo je za mene i moju porodicu veliki ispit – dio je govora Muderrisa

Nudžejma je hospitalizirana prije nekoliko dana zbog tromba koji se odrazio na mozak, te je bila u intenzivnoj njezi. Uprkos naporima ljekara nije dobila bitku za život.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79