(VIDEO) Bosanci grade puteve van domovine: Prije ćemo asfaltirati cijelu Evropu nego BiH!

(VIDEO) Bosanci grade puteve van domovine: Prije ćemo asfaltirati cijelu Evropu nego BiH!


I ovo je priča o uspjehu. Sarajevski Euro-asfalt pravi autoputeve i buši tunele i pravi prava građevinska čuda po EU. Njemačka, Austrija, Hrvatska, Slovenija.

Face TV ekipa je prošle godine snimila početak, a ovih dana i neki završetak radova, pa da uporedimo. Idemo do Slovenije i Hrvatske.

Naši susjedi su ostali u čudu, jer u svakom mjestu gdje se radi, Bosanci, onako, od sebe, na svoj račun, ostave građanima nešto. U Pazinu su asfaltirali dječije igralište, a u Karlovcu izgradili pristupnu cestu ka svetištu svetog Josipa. 16 godina su svećenici i vjernici čekali tu cestu i poklone im je Bosanci. Prosjek plata je hiljadu eura. Probija se tunel doslovce ispod čitavog grada Rijeke, ispod kuća, zgrada, megaprojekat.

Jah, i?

I zašto država i oba entiteta ne ubrzaju izgradnju koridora 5c? Zašto svake godine od silnih milijardi izdvajaju pare za samo, tu i tamo, nekoliko kilometara. Prije ćemo asfaltirati cijelu Evropu nego BiH. Ako ste zaboravili, najjača firma u bivšoj Jugoslaviji SCT- Slovenija ceste tehnika, koja je asfaltirala sve po regionu, propala je, a odavno Bosanci asfaltiraju i Sloveniju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija