(VIDEO) Dame ispred Suda BiH u Sarajevu podigle tablice Republike Srpske

(VIDEO) Dame ispred Suda BiH u Sarajevu podigle tablice Republike Srpske


Predsjednik RS Milorad Dodik se prvi put obratio Sudskom vijeću Suda BiH na današnjem ročištu, koje je otkazano nakon što je njegova odbrana tražila izuzeće sudije Mirsada Strike i još sedam sudija.

On je između ostalog izvrijeđao državne tužioce rekavši “da nisu nikakvi pravnici, nego obične ništarije te da je u pitanju politički proces protiv njega.”

– Ovo je politički proces, nemam mogućnost da se branim. Ovo Tužilaštvo radi izvan bilo kakvog razumnog ponašanja i stvaraju ozbiljne pravne probleme. Ovo je inkvizacija, oni dovode svjedoke koji od mene traže dozvolu da svjedoče. Tužilaštvo BiH je iz političkih razloga pokrenulo ovaj proces – rekao je.

Danas je pred Sudom Bosne i Hercegovine održano ročište u postupku koji se vodi protiv Milorada Dodika. Tačnije, trebalo je biti održano, ali nije nakon što je traženo izuzeće postupajućeg sudije Mirsada Strike i još sedam sudija otkazano.

Nekoliko dama je ispred Sud BiH donijela ilustraciju automobilskih registarskih oznaka Banja Luka sa brojem 090192, odnosno sa datumom 9. januar 1992. što je datum koji građani u RS-u slave a koji je Ustavni sud BiH u više navrata osudio kao neustavni.

Također, neki od njih su imali i kape na kojima je zastava RS-a i također obilježeno “9. januar”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija