(VIDEO) Danas smo izdali skoro 20.000KM kazni zbog povećanja cijena

(VIDEO) Danas smo izdali skoro 20.000KM kazni zbog povećanja cijena


Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove bio je gost emisije „Dobar dan BiH“.

Evo na koji broj možete prijaviti kompanije koje povećaju cijene!

Neodostatak ljudstva osnovni je problem – kazao je na startu svog gostovanja.

Da krenemo s granica naše zemlje, s prve linije odbrane od ove velike nevoljke koja je zadesila svijet. Kakve su trenutno procedure na graničnim prijelazima, kako se ljudi koji ulaze u našu zemlju tretiraju, ko gdje ide, šta je sa onima sa simptomima, šta s vozačima teretnih kamiona, šta s ostalima?

Kada je autobus u pitanju imamo kolektivni sanitarni upitnik koji svi ispunjavaju. Uzmemo im podatke i izreknemo mjeru izolacije. Mjera izolacije traje 14 dana, njegovo kretanje se prati i stacioniranje od strane Policijskih uprava, s kojima također svakominutno komuniciramo, i hvala ima puno. Iz minute u minutu dobijamo podatke o licima koje vrše ove mjere, zabilješke dolaze nama istog trenutka.

Stanovništvo može samostalno prijaviti one koji ne poštuju pravila, kakave su kazne?

Pozivam i ja građane da pozovu bez ikakvog straha, mada smo zauzeti i upravama cijena. Teško je naći nešto što ne kontrolišemo u ovom trenutku.

Šta je sa aerodromima? Imate li podatke o tim dolascima i kako se postupa s putnicima? (imamo informacije da je određen broj putnika stigao iz Istanbula noć uoči naredbe da se svi putnici koji dolaze u BiH upućuju u samoizolaciju, neki od njih su samoinicijativno odlučili da idu u samoizolaciju, drugi su se vratili svakodnevnom životu, jer im niko nije dao drugačije upute, a Turska je sutra preduzela drastične mjere prevencije – je li ovdje napravljen propust?)

U Sarajevu imamo četiri leta i dosta je smanjen broj putnika na ova četiri leta. U Tuzli ne radi aeredroma, također termalne kamere će biti uključene na graničnim prijelazima gdje imamo najveći promet. Dosta nam je insperacija Fahrudin Radončić, koji daje posljednji atom snage da bi sve bilo kako treba.

Jos jedna značajna naredba kriznog štaba je zabrana poskupljenja osnovnih životnih namirnica. Šta tu kontrole pokazuju, ima li onih koji se tuđom nevoljom žele okoristiti?

U kontekstu zabrene stavljanja cijena pod kontrolu veliki je broj kontorla i posla. Sve voće i povrće je obuhvaćeno kaznom. Mi smo danas smo imali skoro 20. 000 KM kazni kada su u pitanju privredni subjekti, pravdaju se da su im povećane nabavne cijene. Ali ako je i tako trebali bi tu situaciju amortizovati sa nekim viškovima od prije zbog naši građana.

Ako su povećane i nabavne cijene treba ih uskladiti i da građani ne ispaštaju puno.Strah nas je da pošiljke ne naprave problem, ali mislim da nećemo to dozvoliti jer imamo tačne podatke, i nećemo dozvoliti da se ta roba zloupotrijebi. Određeni privredni subjekti danas se nisu pridržavali naredbi, ali i takvim magupima ćemo stati ukraj. Moramo raditi maksimalno odgovrno nakon svih naredbi. Za kraj moram istači da sam ponosan na uposlenike svih MUP- ova, ljekare, sve policajce, i obećavam da ćemo uraditi sve da ne dođe do ekspanzije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija