(VIDEO) Detalji teške nesreće na GP Gradiška: 19 osoba povrijeđeno, među njima ima i djece

(VIDEO) Detalji teške nesreće na GP Gradiška: 19 osoba povrijeđeno, među njima ima i djece


Prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće

Ukupno 18 ozlijeđenih osoba, od kojih troje teže, primljeno je poslijepodne u novogradišku bolnicu nakon saobraćajne nesreće kod Novog Varoša, oko pet kilometara prije graničnog prijelaza Gradiška.

– Zaprimili smo 18 ozlijeđenih osoba, tri su teško ozlijeđene. Još uvijek su ozlijeđeni u obradi. Među ozlijeđenima ima i djece. Tri teško ozlijeđene osobe nisu u životnoj opasnosti, ali imaju teške ozljede, potvrdio je dežurni hirurg novogradiške bolnice dr. Darko Kikić.

Teška nesreća dogodila se oko 16,30, a prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, saobraćajnu nesreću izazvao je kamion koji je udario na kolonu od petnaestak vozila.

@crnahronikainfoDetalji teške nesreće na GP Gradiška: 19 osoba povrijeđeno, među njima ima i djece Prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće Ukupno 18 ozlijeđenih osoba, od kojih troje teže, primljeno je poslijepodne u novogradišku bolnicu nakon saobraćajne nesreće kod Novog Varoša, oko pet kilometara prije graničnog prijelaza Gradiška. – Zaprimili smo 18 ozlijeđenih osoba, tri su teško ozlijeđene. Još uvijek su ozlijeđeni u obradi. Među ozlijeđenima ima i djece. Tri teško ozlijeđene osobe nisu u životnoj opasnosti, ali imaju teške ozljede, potvrdio je dežurni hirurg novogradiške bolnice dr. Darko Kikić. Teška nesreća dogodila se oko 16,30, a prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, saobraćajnu nesreću izazvao je kamion koji je udario na kolonu od petnaestak vozila. Policijska uprava brodsko-posavska saopćila je kako je, prema dosad prikupljenim informacijama, 35-godišnji vozač teretnog vozila (državljanin Rumunije), prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće. Svjedoci udesa su kazali policiji da je udarac u zadnje vozilo u koloni bio silovit što ukazuje na veliku brzinu kretanja i navodno bez kočenja. Granični prijelazi Stara Gradiška i Gradiška bili su tokom noći zatvoreni za saobraćaj. Noćas, nakon što je očišćen put i sklonjena polupana auta, u 3:15 sati prijelaz je otvoren za saobraćaj i sve se odvija bez ikakvih smetnji, te nema dužih zadržavanja. Prema nezvaničnim informacijama riječ je o kokainu u količini od nekoliko grama. Iz policijske uprave Brodsko- posavske još se nisu izjasnili o uzroku nesreće, a očevid je trajao do ranih jutarnjih sati. Podsjetimo, novogradiška bolnica postala je poprištem hitne medicinske intervencije poslijepodne nakon što je prometna nesreća šokirala putnike na putu kod Novog Varoša. Ukupno 19 osoba, od kojih četvero s teškim ozljedama, primljeno je u bolnicu. Zamjenica ravnatelja bolnice Nova Gradiška, Slavica Konjević, istaknula je da je među ozlijeđenima četvero s teškim tjelesnim ozljedama. Dvoje od njih zadržano je na l

♬ original sound – CRNA Hronika

Policijska uprava brodsko-posavska saopćila je kako je, prema dosad prikupljenim informacijama, 35-godišnji vozač teretnog vozila (državljanin Rumunije), prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće.

Svjedoci udesa su kazali policiji da je udarac u zadnje vozilo u koloni bio silovit što ukazuje na veliku brzinu kretanja i navodno bez kočenja.

Granični prijelazi Stara Gradiška i Gradiška bili su tokom noći zatvoreni za saobraćaj. Noćas, nakon što je očišćen put i sklonjena polupana auta, u 3:15 sati prijelaz je otvoren za saobraćaj i sve se odvija bez ikakvih smetnji, te nema dužih zadržavanja.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o kokainu u količini od nekoliko grama. Iz policijske uprave Brodsko- posavske još se nisu izjasnili o uzroku nesreće, a očevid je trajao do ranih jutarnjih sati.

Podsjetimo, novogradiška bolnica postala je poprištem hitne medicinske intervencije poslijepodne nakon što je prometna nesreća šokirala putnike na putu kod Novog Varoša. Ukupno 19 osoba, od kojih četvero s teškim ozljedama, primljeno je u bolnicu.

Zamjenica ravnatelja bolnice Nova Gradiška, Slavica Konjević, istaknula je da je među ozlijeđenima četvero s teškim tjelesnim ozljedama. Dvoje od njih zadržano je na liječenju u bolnici, dok će se dvoje, nakon prve obrade, prebaciti u zagrebačke klinike radi daljnjeg liječenja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija