(VIDEO) Dodik: “Dovlače me u najzagađeniji grad da me zatruju. Moja pluća nisu navikla na ovo”

Glavni pretres u predmetu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika odgođen je u Sudu Bosne i Hercegovine. Pretres je odgođen jer tužioci Tužilaštva BiH nisu bili spremni za uvodne reči, a Dodikova odbrana je tražila izuzeće sva tri tužioca.

Dodik je poručio da je Tužilaštvo BiH neozbiljno i neodgovorno i da tužioci ne poznaju formalnu proceduru. On je po izlasku iz Suda BiH rekao da je sudija pravilno postupio, jer poštuje proceduru, za razliku od Tužilaštva koje ne poštuje. Dodik je ponovio da su Sud i Tužilaštvo BiH neustavni, kao i odluka koju je nametnuo Kristijan Šmit i zbog koje se sudi njemu i Lukiću.

Dodao je će se suđenje njemu pretvoriti u suđenje BiH.

“Nećete se obračunati sa Republikom Srpskom”, istakao je.

Kaže i da nije separatist i da želi da živi u ustavnoj zemlji.

“Ako muslimani sada slavodobitno uživaju što ja dolazim ovdje po ružnom danu, čak u činjenici da je Sarajevo danas najzagađeniji grad, tj. dolazim iz Laktaša koje je najčistije na svijetu. Onda moram da razmišljam da meni ovo neko namjerno radi, da se zatrujem nečim. Moja pluća nisu naviknuta na ovo”, naglasio je.

Ponovio je da smatra da je ovaj sudski postupak koji se vodi protiv njega namješten.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79