(VIDEO) Ekološka katastrofa rijeke Bosne: “Pogledajte kako izgleda zagađenje od Mittala”

(VIDEO) Ekološka katastrofa rijeke Bosne: “Pogledajte kako izgleda zagađenje od Mittala”


Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju o još jednoj ekološkoj katastrofi koja se desila u Zeničko-dobojskom kantonu.

Kako doznajemo rijeka Bosna ovo jutro, 31.1.2023. godine dobilo je crveno/smeđu boju, a nezvanično saznajemo da je za sve krivac zenički “Mittal”.

Čitatelji našeg portala poslali su trenutnu situaciju na lokalitetu Jelina prema Vranduku gdje je snimljena velika količina fekalija puštenih u rijeku Bosnu. O svemu su upoznati Federalni inspektor zaštite okoliša i federalni vodoprivredni inspektor nastavit će postupak inspekcijskog nadzora, utvrditi i ostale činjenice u vezi sa navedenim događajem, te će poduzeti mjere predviđene zakonom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

U Bosnu su puštene određene količine otrovne materije koja je prouzrokovala veliko zagađenje i pomor ribe. osim dijela otpadnih voda Mittal Steela, sakuplja i mješovite otpadne vode iz rudnika ugljena, dio komunalnih otpadnih voda grada Zenice, kao i manjeg pripadajućeg dijela industrijske zone u Zenici.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija